perjantai 11. helmikuuta 2022

Kielen oppimista VR-simulaation avulla

Kulttuuriosaaja hankkeella on tärkeä ja ajankohtainen päämäärä: 

Miten suomea puhumatonta sairaanhoitajaopiskelijaa voidaan auttaa oppimaan suomen kieltä? Sairaanhoitajan työ ei ole helppoa, mutta vielä vaikeampaa se on, jos työskentelet maassa, jonka kieli on niin vaikea, kuin suomi.
Kulttuuriosaaja hankkeen työpaketti 2 tehtävänä on “Suomen kielen ja kulttuuristen tilanteiden harjoitteleminen VR-simulaatioissa valmentaa maahanmuuttajataustaisia sairaanhoitajaopiskelijoita työharjoitteluun” ja tämä toteutetaan siis virtuaalitodellisuutta hyödyntämällä. Teknologisen kehityksen myötä meillä on mahdollisuus kehittää erittäin realistinen simulaatio, jossa opiskelija voi turvallisesti opetella puhumaan kieltä aidon tuntuissa skenaarioissa. Tällä hetkellä kehitettävänä on kaksi skenaariota
Potilas saa analyfaktisen reaktion
Potilas kotiutetaan polvileikkauksen jälkeen.
Simulaatio tunnistaa opiskelijan puheen ja skenaario etenee sen mukaan, miten opiskelija vastaa potilaalle.
Käytämme FrostBit ohjelmistolaboratoriossa vielä kehityksessä olevaa MetaHuman-työkalua ja Google-pohjaista puheentunnistusjärjestelmää, joiden yhdistäminen tapahtuu Unreal Engine -pelimoottorissa. Simulaation ensimmäinen demotilaisuus on helmikuun 2022 loppupuolella ja demoamista jatketaan pitkin kevättä. Kehitystyö valmistuu loppuvuodesta 2022.

Kehitystiimi uskoo, että työn lopputuloksena syntyy aidosti hyödyllinen työkalu liitettäväksi osaksi sairaanhoitajaopiskelijan opintoja.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kurkistus Monikulttuurisen työyhteisön johtaminen -koulutuksen sisältöön

 Hei kaikki! KulttuuriOsaaja-hankeen loppuminen lähenee, mutta onneksi toimintamme jatkuu KulttuuriOsaaja-verkoston muodossa. Olettehan kai...