sunnuntai 16. lokakuuta 2022

KulttuuriOsaaja HTTS-päivillä Oulussa 22.-23.9.2022

KulttuuriOsaajat osallistuivat XVII Kansalliseen hoitotieteelliseen konferenssiin Oulun yliopistolla 22.-23.9.2022. Hanketta esittelemässä oli iso tiimi vaikka osa joutui sairastumisen vuoksi jättämään konferenssin ja iltajuhlan väliin. Oulun yliopisto järjestävänä organisaationa paiski töitä kellon ympäri. Rovaniemeltä matkaan lähdettiin edellisenä päivänä. Tärkeimpinä matkatavaroina olivat tuttuun tapaan teholäppäri ja Oculus Quest 2 -virtuaalilasit VR-simulaation esittelyä varten. Oulun porukka puolestaan valmistautui toimimaan sisään heittäjinä ja koulutuksen markkinoijina! Emme toki unohtaneet karkkeja, jotka maistui konferenssiväelle. ;)



HTTS-konferenssi oli suunnattu tutkijoille, opettajille, johtajille, kliinisessä työssä toimiville, opiskelijoille sekä sidosryhmille. Mieleen jäi erityisesti keynote-puheenvuoro näyttöön perustuvasta terveydenhuollosta. Lisäksi kuulimme painavaa asiaa esimerkiksi laajavastuisesta hoitotyöstä ja FinAME-asiantuntijuusmallista näyttöön perustuvan toiminnan edistäjänä. Hyödyllisiä olivat myös STM:n ajankohtaiset asiat koulutus-, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta hyvinvointi- ja yhteistyöalueellamme. Vaikka luennot olivat mielenkiintoisia, niiden välisillä tauoilla osallistujia ei tarvinnut juuri houkutella simulaatiotilaamme. 




KulttuuriOsaaja sai konferenssin ajaksi esittelykuution paraatipaikalta heti pääovien läheisyydestä. Kieli- ja kulttuuritietoinen KulttuuriOsaaja-porukka lähti jo fiilistelemään Halloweenia ja kuutio sai VR-esittelyä varten asianmukaiset koristeet. Moni oli jo kuullut VR-potilaastamme Markuksesta puskaradiosta ja halusi tulla oma-aloitteisesti testaamaan hänen kotiuttamistaan. Testaajat intoutuivat kokeilemaan kuinka hyvin pelissä voi keskustella Markuksen kanssa myös omalla murteella. Tunnistatko mitä murretta kollegamme Oamkilta puhuu alla olevassa videossa? 





KulttuuriOsaajalta oli konferenssissa useampi suullinen esitys sekä posteri. Puhujina olivat KulttuuriOsaaja tiimistä Heli Kuivila, Miro Koskenranta, Suleiman Kamau ja Paula Kotivesi. Heli ja Paula esittelivät hanketta sekä KulttuuriOsaajaksi! digitaalisia koulutuksia sekä Miro ja Suleiman esittelivät väitöstutkimuksiaan. Posteriesitys oli laadittu LapinAMK:N ja Frostbitin toimesta VR-simulaatioiden mahdollisuuksista kielen tukemisen välineenä. Verkostoituminen on tietysti yksi tärkeä ja mukava osa konferenssia ja jatkoimme mm. TOKASA-hankkeen kanssa yhteistyön vahvistamista illallisen merkeissä.


Konferenssin iltajuhla järjestettiin torstaina Nordic Art Hotel Lasaretin Aurora -salissa. KulttuuriOsaajat pääsivät herkuttelemaan pöytääntarjoillulla illallisella ja nauttimaan Trokaristiretki-bändin musiikista. Tunnelma iltajuhlassa oli myönteinen mutta juhlava. KulttuuriOsaajat-pukeutuivat pukukoodin mukaisesti smart casual -lookiin. Perjantain konferenssipäivä aloitettiin illan juhlimisesta hieman väsyneinä. Onneksi konferenssin tarjoilut olivat kohdillaan ja aamukahvin jälkeen kuutioon oli välillä jopa jonoksi asti testaajia.



Kiitoksia kaikille, jotka kävitte jututtamassa meitä ja tutustumassa hankkeemme tuotoksiin!


Kirjoittajina HTTS2022 konferenssiin osallistuneet KulttuuriOsaajat,

Heli Kuivila

Miro Koskenranta

Kristina Mikkonen

Paula Kotivesi

Anne Pöyskö

Riikka Partanen

Jonathan Hurd

Joel Koutonen

Jere Jalonen







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kurkistus Monikulttuurisen työyhteisön johtaminen -koulutuksen sisältöön

 Hei kaikki! KulttuuriOsaaja-hankeen loppuminen lähenee, mutta onneksi toimintamme jatkuu KulttuuriOsaaja-verkoston muodossa. Olettehan kai...